By Good Assam
গৰৰ বতৰ , বৃক্কৰ সমস্যা, নাৰ্ভৰ সমস্যা, মানসিক চাপ, উচ্চ ৰক্তচাপ, ডায়েবেটিচ আদিৰ ফলত ভৰি জ্বলাৰ সন্মুখীন হ’বলগীয়া হয়। ইয়াৰ বাবে ভৰিৰ তলুৱাত জ্বলা, খজুৱতি আৰু ঘাম ওলোৱা আৰম্ভ হয়। বেছিভাগ মানুহেই ৰাতি এই সমস্যাৰ সন্মুখীন হ’বলগীয়া হয়। ভৰি জ্বলাৰ পৰা সকাহ পাবলৈ এই টিপছবোৰ মানি চলক।
ভৰিৰ তলুৱাত জ্বলা-পোৰাৰ সমস্যা হোৱাৰ কাৰণ :
ৰাতি এই জ্বলন অনুভূতি ৰাতি অধিক তীব্ৰ হৈ পৰে। ইয়াৰ কাৰণে ভৰিৰ তলুৱাৰ বাহিৰেও ওপৰৰ অংশ আৰু ভৰিৰ গোৰোহাত জ্বলা-পোৰাৰ অনুভূতি বাঢ়ি যায়। লক্ষণৰ তীব্ৰতা বাঢ়ি অহাৰ লগে লগে ভৰি বা ভৰিত অজ্ঞানতা আৰু বিষ অনুভৱ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিব পাৰে। ইয়াৰ বাহিৰেও ভৰিৰ ছাল ৰঙা হ’বলৈ আৰম্ভ কৰে আৰু অত্যধিক উষ্ণতা অনুভৱ হয়।
সৰু সৰু সংবেদনশীল স্নায়ু আঁহৰ ক্ষতিৰ বাবে ভৰিত জ্বলা-পোৰা আৰু বিষ অনুভৱ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। গৰমৰ বাহিৰেও উচ্চ ৰক্তচাপ, মানসিক চাপ, ডায়েবেটিছ, বৃক্কৰ সমস্যা, অটোইম্যুন ৰোগ আৰু যিকোনো ধৰণৰ সংক্ৰমণে এই সমস্যা বৃদ্ধি কৰিব পাৰে। ইয়াৰ বাহিৰেও ভিটামিন বি ১২ৰ অভাৱ ভৰি জ্বলোৱাৰ কাৰণ বুলি প্ৰমাণিত হয়।
ভৰি জ্বলাৰ পৰা সকাহ লাভ কৰিবলৈ এই নিয়ম সমূহ মানি চলিব :
১) ভৰি দুখন পানীত তিয়াই ৰাখিব
ভৰিৰ জ্বলন অনুভূতিৰ পৰা উপশম পাবলৈ ভৰি দুখন ঠাণ্ডা পানীত কেইমিনিটমান তিয়াই থ’ব লাগে। ইয়াৰ বাবে আধা বাল্টি পানীত দুচামুচ নিমখ দি পানীখিনিত ১৫ৰ পৰা ২০ মিনিট তিয়াই থব। ইয়াৰ ফলত পেশীৰ বিষকে ধৰি জ্বলন সমস্যা কমোৱাত সহায় হয়।
২/ ভৰিৰ মালিচ কৰক
বিৰক্তি আৰু ৰঙা পৰা উপশম পাবলৈ নাৰিকল, তিল বা ঘীউৰে মালিচ কৰক। ইয়াৰ ফলত ভৰিৰ তেজৰ সঞ্চালন বৃদ্ধি পায় আৰু পেশীৰ বিষ আৰু জ্বলনৰ পৰা সকাহ পায়। এই সময়ছোৱাত ভৰিৰ ওপৰত বেছি চাপ দিয়াৰ পৰা বিৰত থাকিব লাগে।
৩/ ব্যায়াম কৰক
নিয়মিতভাৱে ব্যায়াম কৰিলে ভৰিৰ গতিবিধি উন্নত হ’বলৈ আৰম্ভ কৰে। ইয়াৰ ফলত অক্সিজেনৰ প্ৰবাহ বৃদ্ধি পায়, যিয়ে বিষৰ পৰা উপশম পোৱাত সহায় কৰে। শৰীৰৰ ক্ষমতা অনুযায়ী ৰাতিপুৱা সাৰ পোৱাৰ পিছত আৰু ৰাতি শুৱাৰ আগতে লঘু ব্যায়াম কৰক। ইয়াৰ ফলত টোপনি নোহোৱাৰ সমস্যাও দূৰ হয়।
৪/ হালধি ব্যৱহাৰ কৰক
হালধিত থকা কাৰকুমিন যৌগটোৰ পৰা শৰীৰে এন্টি-ইনফ্লেমেটৰী, এন্টিঅক্সিডেন্ট আৰু এন্টিমাইক্ৰ’বিয়াল গুণ লাভ কৰে। পানীত মিহলাই তলুৱাত লগালে জ্বলা-পোৰা আৰু বিষৰ পৰা সকাহ পোৱা যায় আৰু পেশীবোৰ শিথিল হয়।
৫/ প্ৰচুৰ পৰিমাণে পানী খাব লাগে
পানী সেৱনে শৰীৰত ইলেক্ট্ৰলাইটৰ ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰে। এনে পৰিস্থিতিত দিনটো স্বাস্থ্যকৰ পানীয় সেৱন কৰি শৰীৰক পানীৰ অভাৱৰ পৰা ৰক্ষা কৰিব লাগে। ইয়াৰ কাৰণে শৰীৰত পানীৰ মাত্ৰা অটুট থাকে, যাৰ বাবে অক্সিজেনৰ প্ৰবাহ সঠিকভাৱে তেজত থাকে।