কাহ হ’লে ভুলতেও এই ৫টা ভুল নকৰিব, নহ’লে আপোনাৰ সমস্যা আৰু বাঢ়িব পাৰে।
By Good Assam
বতৰৰ পৰিৱৰ্তনৰ বাবে এবাৰ কাহৰ সমস্যা হ’লে ই সহজে নাইকিয়া হৈ নাযায়। গতিকে এই সময়ত আমি অধিক সাৱধান হোৱাটো প্ৰয়োজন। আজি আমি আপোনালোকক এনেধৰণৰ ৫টা ভুল ক'ম যিবোৰ কাহ হ'লে ভুলতেও কৰা উচিত নহয়।
কাহ হʼলে এই কথা কেতিয়াও পাহৰিব নালাগে :
এতিয়া শীতকাল শেষ হ’বলৈ ওলাইছে আৰু গৰমে সম্পূৰ্ণ জোৰেৰে টোকৰ মাৰিছে, গতিকে এই বতৰত আপুনি আগৰ তুলনাত অধিক সাৱধান হোৱাটো প্ৰয়োজন। ৰাতিপুৱা আৰু গধূলিৰ ঠাণ্ডা আৰু দিনত গৰম ৰ’দ এনে বিপদজনক সংমিশ্ৰণ যিয়ে আপোনাক অতি অসুস্থ কৰি তুলিব পাৰে। এই বতৰত বহু লোকে প্ৰায়ে কাহ, চৰ্দি, জ্বৰ আদি সমস্যাত ভুগিবলগীয়া হয়। গতিকে যদি আপুনিও এই বতৰৰ আঘাত পাইছে, তেন্তে আপুনিও আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ অলপ বেছি যত্ন লোৱা উচিত। একে সময়তে যদি ইয়াৰ বাবে কাহৰ সমস্যা হৈছে, তেন্তে কিছু ভুল কৰাৰ পৰা বিৰত থাকিব লাগিব। আজি আমি আপোনালোকক এনে ৫ টা ভুলৰ বিষয়ে ক'বলৈ ওলাইছো।
গাখীৰ পৰিহাৰ কৰক :
স্বাস্থ্য বিশেষজ্ঞসকলৰ মতে গাখীৰ সেৱন কৰাটো আমাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী। কিন্তু সেই একে উপকাৰী গাখীৰ কাহ হৈ থাকিলে যথেষ্ট ক্ষতিকাৰক হৈ পৰে। আপোনালোকৰ জ্ঞাতাৰ্থে জনাওঁ যে কাহৰ সময়ত গাখীৰ খালে আমাৰ শৰীৰত কফৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি পায়। যাৰ বাবে কাহৰ সমস্যা আৰু বেছি বেয়া হ’ব পাৰে। এৱা আৰু দৈ গাখীৰ কাহ হোৱা সময়ত খাব নালাগে।
চাহ আৰু কফি :
চাহ আৰু কফিৰ দৰে পানীয় যিবোৰত অধিক পৰিমাণৰ কেফেইন থাকে, সেইবোৰ কাহ ৰোগীৰ বাবে অতি ক্ষতিকাৰক। ইয়াৰ কাৰণ হ’ল কেফেইনে আমাৰ ডিঙিৰ পেশীবোৰ পানীহীন কৰাৰ কাম কৰে। যাৰ বাবে কাহৰ ফলত হোৱা বিষৰ সমস্যা ডিঙিৰ পেশীত উদ্ভৱ হ’ব পাৰে।
সুৰা বা মাদ :
কাহৰ সময়ত মদ বা যিকোনো ধৰণৰ মদ্যপান সেৱন কৰিলে আমাৰ স্বাস্থ্য আৰু অধিক বেয়া হ’ব পাৰে। ইয়াৰ কাৰণ হ’ল মদ্যপানে আমাৰ শৰীৰত প্ৰদাহ বৃদ্ধি কৰে, যাৰ বাবে এই সমস্যা বহু পৰিমাণে বৃদ্ধি পাব পাৰে। সেয়ে কাহৰ সময়ত মদ্যপান কৰিব নালাগে।
ঠাণ্ডা পানীয় :
আপোনাৰ কাহ বৃদ্ধি কৰাত ঠাণ্ডা পানীয়ই গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰে। গতিকে যদি আপুনি কাহৰ সমস্যাত ভুগি আছে তেন্তে কোনো ধৰণৰ ঠাণ্ডা পানীয় খোৱা সম্পূৰ্ণ পৰিহাৰ কৰিব লাগে। আইচক্ৰীম, জুচ বা ক’ল্ড ড্ৰিংকছৰ দৰে বস্তু সেৱন কৰাটো সম্পূৰ্ণ পৰিহাৰ কৰিব লাগে। লগতে খোৱা সাধাৰণ পানীও গৰম কৰিহে খাব।
চেনি :
আমাৰ খাদ্যাভ্যাসৰ বাবে কাহৰ সমস্যা বাঢ়ি যায় আৰু বাঢ়িবও পাৰে। গতিকে খাদ্যত চেনি সেৱন কৰিলে আমাৰ কাহ বাঢ়িব পাৰে। ইয়াৰ উপৰিও চেনিয়ে আমাৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাও দুৰ্বল কৰি তোলে।
শাক-পাচলি আৰু ফল-মূল আৰু অন্যান্য খাদ্য :
কাহ হৈ থাকিলে এইবোৰ শাক-পাচলি ভুলতেও নাখাব ,যেনে - বেঙেনা, মাটিমাহ, ভেণ্ডি, নাৰিকল, কচু, বিলাহী, যিকোনো টেঙা, উৰহী, যি কোনো মাছ, লফা শাক, পালেং শাক, ঢেকীয়া, কল, যি কোনো বিজলুৱা খাদ্য, কেঁচা বুট আৰু মগু, দৈ, গাখীৰ, কোমোৰা, পানীলাউ, জিকা, ভোল ইত্যাদি।