গ্ৰীষ্মকালত দৈনিক বেলৰ ৰস খাওক , ইয়াৰ উপকাৰিতাৰ বিষয়ে জানক
অপূৰ্ব দাস
স্বাস্থ্যৰ বাবে বেলৰ ৰস অতি উপকাৰী। ইয়াক সেৱন কৰিলে শৰীৰত শক্তি পোৱাৰ লগতে হজম শক্তিও উন্নত হয়। গ্ৰীষ্মকালত উপলব্ধ বেলৰ ৰস সেৱন কৰিলে কি কি উপকাৰ হয় জানি লওক -
গ্ৰীষ্মকাল আৰম্ভ হোৱাৰ লগে লগে বেলৰ ৰস খাবলৈ আৰম্ভ কৰে যাতে শৰীৰটো শিতল হৈ থাকে। কাৰণ ই কেৱল শৰীৰক শীতল কৰি ৰখাই নহয় বহু উপকাৰো প্ৰদান কৰে। আচলতে বেলত প্ৰটিন, ভিটামিন চি, কেলচিয়াম, ফছফৰাছ, আইৰণ আৰু থাইয়ামিন প্ৰচুৰ পৰিমাণে পোৱা যায়। যি শৰীৰৰ বাবেও অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। আজি এই লেখাটোত আমি বেলৰ ৰস খোৱাৰ উপকাৰিতাৰ বিষয়ে ক'ম।
হজম শক্তি উন্নত কৰে :
যদি আপুনি হজম প্ৰক্ৰিয়া উন্নত কৰিব বিচাৰে তেন্তে বেলৰ ৰস খাবলৈ আৰম্ভ কৰক। ই কেৱল আপোনাৰ শৰীৰক শিতল কৰি ৰখাই নহয় পাচন শক্তিৰ ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰাত সহায় কৰিব পাৰে আৰু পেটৰ লগত জড়িত সমস্যা যেনে বদহজম, গেছ আৰু কোষ্ঠকাঠিন্যৰ পৰাও সকাহ দিব পাৰে।
হিটষ্ট্ৰ’কৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ
গ্ৰীষ্মকালত মানুহবোৰ আটাইতকৈ বেছি হিট ষ্ট্ৰ’ক বা গৰমৰ বলি হয়। এনে পৰিস্থিতিত যদি আপুনি দৈনিক বেলৰ ৰস খায় তেন্তে আপোনাৰ শৰীৰটো হাইড্ৰেটেড হৈ থাকিব আৰু ইয়াৰ লগতে আপুনি ছানষ্ট্ৰ’ক অনুভৱ নকৰিব।
উচ্চ কলেষ্টেৰল নিয়ন্ত্ৰণ কৰে
বেলৰ ৰসে উচ্চ কলেষ্টেৰল হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে। কাৰণ ইয়াত এন্টিঅক্সিডেন্ট প্ৰচুৰ পৰিমাণে পোৱা যায়। যিয়ে তেজত জমা হোৱা বেয়া কলেষ্টেৰল শৰীৰৰ পৰা আঁতৰোৱাত সহায় কৰে।
শক্তি বৃদ্ধি কৰে
গ্ৰীষ্মকালত মানুহৰ শৰীৰত শক্তিৰ অভাৱ দেখা যায়। এনে পৰিস্থিতিত বেলৰ ৰস খালে শৰীৰত শক্তি প্ৰদান হয়। ইয়াত বহুতো ভিটামিন থাকে। যিয়ে শৰীৰক শক্তি প্ৰদান কৰাই নহয় ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাও বৃদ্ধি কৰে।
তেজ বিশুদ্ধ কৰে
বেলৰ ৰসে শৰীৰত থকা তেজ বিশুদ্ধ কৰাৰ কাম কৰে। আচলতে বেয়া তেজৰ কাৰণে আজিকালি ছালৰ লগত জড়িত বহু সমস্যাৰ সৃষ্টি হৈছে। এনে পৰিস্থিতিত যদি আপুনি বেলৰ ৰস খায় তেন্তে এই সকলোবোৰ সমস্যা নাইকিয়া হৈ শৰীৰৰ তেজো পৰিষ্কাৰ হৈ থাকিব।